fredag 1 augusti 2014

EN LÅÅÅÅÅÅÅNG SEMESTERVilken sommar vi har fått i år, juli månad i Bohuslän, har ju erbjudit en sådan värme som man vanligtvis betalar flera tusentals kronor för att få uppleva i andra delar av världen.


Jag är inte bitter alls att jag inte fått ligga på klipporna mer än en dag, utan glädjs stort med alla som välförtjänt fått en superskön semester.


Men ska jag vara helt ärlig så är det rätt skönt att kunna säga: den som spar han har. Och då syftar jag på fyra låååååånga semesterveckor att nyttja under vintern.


Och vips är den där vintern här, det är bara är fem månader kvar på detta året. Fast det vill jag ju inte direkt påminna om, för det är ju självklart att man ska njuta av stunden här och nu, och av att vi just gått in i den härliga augustimånaden med kräftkalas, gul stor fullmåne och sprakande mareld.
Detta underbara fenomen som är så svårt att beskriva för de som aldrig upplevt det. Och speciellt då till våra vänner och turister som ej pratar svenska, mareld översätts till: seasparkle som är namnet för en sorts "phosphorescence" (detta är ett generellt fenomen som innebär att ett föremål lyser i mörkret och som orsakas av Noctiluca scintillans)  Läste på något ställe att liknande fenomen kan upplevas på Maldiverna och där hade ju inte varit helt tokigt att tillbringa de där fyra semesterveckorna som ligger och väntar i almanackan.

Önskar er alla kära båtvänner och bloggläsare en fortsatt trevlig sommar, det ska jag ha både på arbetstid och efter. Idag fredag tror jag bestämt att det får bli en isande kall öl med några goda vänner på en mysig altan någonstans i centrala Uddevalla - hjärtat i Bohuslän, efter ett besök på den Internationella Streetfoodfestivalen på Kungstorget.Inga kommentarer:

Skicka en kommentarBlogg listad på Bloggtoppen.se