tisdag 2 december 2014

NY RESANDEANLEDNING FÖR SKÄRGÅRDSBÅTARNA

Foto: Maria ElnedJag gick en skön morgonpromenad längs Strandpromenaden ut till ljuvliga Gustafsberg och tänkte mest hela tiden på det jag läste i Bohusläningen igår.Att konstverket på Kungstorget ej kommer att byggas, och det är med blandade känslor jag skriver det.


En del av mig känner mig besviken, då det ju är trist att se att någons beslut hävs och att det blir inget av den lilla medborgardialog som fördes innan tjänstemän och politiker fattade beslutet om vilken konstnär de ville anlita för utsmyckningen.

En annan del av mig jublar då jag tycker att ska man göra något ska man göra det ordentligt!Johan och Paula Stalfors på Formelle är två visonsrika människor som jag har glädjen att känna. De tog redan 2009 fram ett förslag på hur man skall förstärka Uddevallas maritima själ i form av: Strandpromenaden etapp 2. Det är sannerligen något ordentligt det!
Tänk bara vilken möjlighet för ökad aktivitet i området, en spång med sandfria solbäddar, en mussel/ostronbar och en havsnära bastu!

Och då kanske Uddevalla äntligen kan bli den där attraktiva staden i Sverige som har segling som ett ämne i skolan, frivilligt dock men helt möjligt.


Så sammanfattningsvis vill jag säga: - Bygg nytt för att möjliggöra för nya verksamheter att etablera sig och utvecklas till nya besöksmål.


Att man sen kan åka skärgårdsbåt till dem gör ju inte saken sämre!


1 kommentar:Blogg listad på Bloggtoppen.se