onsdag 3 december 2014

VETSKAP SOM GER RYSNINGAR

Gårdagens strandpromenad etapp 2 har jag säkert glädjen att återkomma till i nya inlägg fram på, men det finns absolut fler sätt att sätta en stad på kartan än häftiga byggnadsmonument. Tänker såklart på prestationer människor gör som kommer från staden runt om i världen.

Foto: BohusläningenIgår besegrade Sveriges Handbollsdamer världsmästarna Brasilen t ex i en träningslandskamp och på planen fanns två tjejer, som startat sin handbollskarriär i laget Kroppskultur från Uddevalla.


Sport är ju något som intresserar och engagerar många så att skapa förutsättningar för ungdomar att bli världsstjärnor är ett finurligt sätt att sprida sitt klubb och kommunnamn runt om i världen.


Foto: Håll Sverige Rent

Något annat som engagerar många människor i västvärlden i alla fall är naturupplevelser, på både land och på vatten.

Vad många ej vet är att på havsbotten ligger drivvis med skräp, sk spökgarn och fångar fisk och skaldjur till ingen som helst nytta. En man från Ljungskile som uppmärksammat detta är: filmaren Joakim Odelberg på Leofilm.

Denna filmen som visar hur illa det är fick mig att rysa ända in i märgen. Vi på skärgårdsbåtarna har påbörjat ett projekt för att få till en strandstädarbåt med ungdomar till våren 2015 för visst måste vi ALLA ta ansvar för att haven får leva och den biologiska mångfalden bestå.Rysliga tanke att ej kunna få äta fisk och skaldjur när skärgårdsbåten Gustafsberg II fyller 130 år, år 2028...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentarBlogg listad på Bloggtoppen.se