fredag 20 februari 2015

FONTÄN- & BASTUDRÖMMAR

Foto: Uddevalla Sim

Just nu pågår en medborgardialog angående det nya badhuset som ska påbörjas byggas 2017 i Uddevalla.

Viljorna är många vad huset ska innehålla och det finns redan ett politiskt beslut att det ska lokaliseras på Riversideängen, där Solid Sound genomför sina mäktiga festivaler.

Personligen tycker jag lokaliseringen som badhuset har idag, granne med rederikontoret i Södra Hamnen, är helt ok. Önskvärt hade dock varit en 50 meters bassäng så simklubbens duktiga simmare kunde få bli ännu bättre och tävla på hemmaarena.

Träningsläger och div. tävlingar och andra event är bra för hotell, handel och inte minst skärgårdsbåtarna och andra aktivitetsbolag så jag håller tummarna på en ordentligt lång bassäng.


Perth

Jag hade gillat en välkomnande entré med fontäner som man kan svalka sig i om somrarna.


Kolla bara här på ett klipp ifrån Perth i Australien va´underbart kul man kan ha med vatten!Lysekil, foto: Claes Thorberntsson

Får man önska helt fritt hade jag gärna sett en relaxavdelning med olika typer av bastus och gärna uppvärmda granithällar att ligga och slappa på inne efter ett motionssim.

Eller bara för att sluta ögonen och tänka på Bohuslänsk sommar på klipporna med vågskvalp och smekande solstrålar på en D-vitamin hungrig kropp.
Vid ett besök i Polen för ett tag sen fick jag för första gången uppleva en saltstensbastu. Väldigt speciell känsla och det är väl känslor och upplevelser som vi alla vill få med oss vid olika besök på olika ställen i världen.

Då önskningar är gratis så önskar jag mig också ett kallbadhus med en klassisk vedeldad bastu längst ut på Svenskholmen och kanske ett sånt bygga kan utökas med uppvärmda utomhuspooler på ängen.


Foto: Bjerreds kallbadhus

Mmmm...vad det är härligt att visionera och önska sig njutbara och hälsofrämjande aktiviter. Och med detta önskar jag er alla en riktigt trivsam helg! Själv ska jag besöka Pangea för ett besök i deras infra-röda bastu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentarBlogg listad på Bloggtoppen.se