måndag 2 februari 2015

HALLMANS HÖRNA FOREVER


Inte bara restauranger byter namn i kvarteret kring Koch Gränd/Kungsgatan/Norra Drottninggatan utan även bokhandeln släpper nu namnet Akademibokhandeln och blir åter igen Hallmans Bokhandel med den gamla loggan.

 Nostalgiskt och underbart, tycker jag!

Jag har i och för sig varit en av de i den envisa skaran som vägrat kalla bokhandeln eller hörnet något annat än Hallmans Hörna då den således gjort det sedan 1860 och är Uddevallas äldsta affär.


Sedan 1908 har det även stått just HALLMANS ovan dörren.

I Bohusläningen kunde man läsa följande:

"Uddevallaborna verkar gilla att läsa om en svunnen tid. - De är väldigt intresserade av sin egen historia här. Det är möjligt att det är så överallt, men böcker om lokal historia säljer alltid väldigt bra, berättar Ros-Marie Järlestrand ägaren av bokhandeln."Detta glädjer ju mig som skrivande redare enormt. Rederiets tre böcker säljs självklart på Hallmans.

Till Bord Ombord på m/s Byfjorden (2008)
Hallå, var tog havet vägen? (2013)
Sill Ombord (2014)

Alla tre handlar om Uddevalla och dess skärgårdsbåtar på ett hörn såklart.Jag har i skrivandets stund en långt framskriden idé om en ny kokbok med lokalhistoria blandad med härliga bilder på vackra hus och miljöer och så god mat såklart!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentarBlogg listad på Bloggtoppen.se