fredag 30 januari 2015

DET BUBBLAR HÄRLIGT PÅ STAN

Det sågas, hamras, piffas i restauranglokaler i Uddevalla och vi kunder bubblar av nyfikenhet vad som kommer att bjudas bakom bruna skyltfönster och byggstaket. Vad vi säkert vet är att det är fem "nya" matställen som kommer slå upp portarna i vår.

Först ut är Meatings på Carlia. Premiär redan 13 februari. Hemlighetsmakeri pågår gällande inredning men menyer har man släppt till förfogande på deras hemsida. Kött blir deras specialitet!

Näst ut efter det är Varvet, gamla Butlers som satsar på följande kunde man läsa i Bohusläningen häromdagen:

Foto: Lasse Ewartz, Bohusläningen


"– Vi vill göra en modern pub med lite industrikänsla, ett modernt arbetarställe där man kan ta en hamburgare, en köttbit eller en sallad. En mötesplats, säger Tobias Johansson, en av delägarna."


Maten är något som även det tredje nya stället Pinchos redan presenterat, tapas från när och fjärran. Ser läckert ut!


Och igår kunde man se ritningarna på nätet gällande bordens placering. Inredningen lär vara beställd och kommer med stor sannolikhet se ut så här mysigt.

Det fjärde stället är tillbyggnad av befintliga Yerba och här har jag hört rykten om att det kommer inrymma ett vinotek. Låter ju trevligt att kunna sitta i försommarsolen i den underbara trädgården, där på Norra Drottninggatan, och sippa på ett glas gott vin.Fram på försommaren kommer även Restaurang Lindesnäs att ändra skepnad både på utsidan och insidan då nya ägare tar över restaurangen med Uddevallas klart bästa utsikt över fjorden med dess skärgårdsbåtar.

Som sagt det bubblar och vill man smaka på bubbel kan man göra det redan nu till helgen på Vin & Delikatessmässan på Carlia. Jag tycker champagneseminarium låter lockande. Vi kanske ses där?

Ha en trivsam helg kära läsare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentarBlogg listad på Bloggtoppen.se