torsdag 22 januari 2015

ETT KONSTVERK FÖR SVENSKHOLMEN!?Jag har varit på semester och har just plöjt igenom gamla nyheter och fann avslaget gällande byggplanerna gällande nya bostäder på Svenskholmen i Uddevalla.


Jag tänker så här nu då: Bygg nå't coolt där, NÅ-T STORT!
Ett landmärke som kan påminna om den svunna varvepoken kanske?

Så klart, så tänker jag på ett redan befintlig konstverk gjort av bärgat stål kallat: Ecstasy. Här på bild från en utställning i San Fransico.

Detta 9 ton tunga verk hade gjort sig som handen i handsken enligt mig, med sin över nio meter höga muskulösa vajerkropp och sitt häftiga kättinghår. 


Skulle kunna bli en resandeanledning för människor från när och fjärran och användas vid olika evenemang som Valborg exempelvis. Visst hade det vart nytänkande att låta denna skulptur hålla i en Valborgsbrasa.
Den ägs dock sedan 2011 av en privatperson, en rik sådan kan man tro. Fast alla ting är väl till salu bara priset är det rätta eller !?

 
Om summan blir orimlig så har konstnärinnan, Karen Cusolito, i och för sig gjort andra fantastiska konstverk just i stål föreställande bl a blommor.


 


Detta konstverket heter: Dandelion och mäter ca 6 meter och väger 2 ton och skapades för en utställning i Los Angeles 2010.


Denna maskrosen kan jag absolut tänka mig en kopia av eller jag kan föreställa mig en kaprifol, Bohusläns landskapsblomma, istället som glödde till då och då likt denna.
Bjuder här på en bild till som påvisar storleken på konstverket lite bättre och en låt av stor artist som kommer till Uddevalla Solid Sound 2015.

P.S: Det är bara 98 dagar kvar till Valborg.


 

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentarBlogg listad på Bloggtoppen.se