onsdag 11 maj 2011

SKROV & BLOMMOR AV STÅL

Magnolian blommar för full nu i parker och i trädgårdar. Nära rederikontoret, mitt emot Windingsborgs villan finns ett präktigt träd som generöst berikats med mängder av rosa bedårande blommor.

Magnolia

Mmmm, Magnolia låter som något man kan äta, tycker jag. Något sött & exotiskt! Absolut inte något kallt & hårt, som för tankarna till stål direkt.


Men det måste sannerligen manusförfattaren till det amerikanska filmen "Steel Magnolias - sv. titel "Blommor av Stål" från -89, ha gjort.


Fast har man sett detta tårframkallande drama, så förstår man ju att titeln syftar mer på STARK som STÅL! Ty stål kan vara ett mycket slitstarkt material.






Då stål är en benämning för olika legeringar av järn. Kol är det viktigaste legeringsämnet i stål. Det är mängden kol i legeringen som avgör vilka egenskaper stålet får. Stål med högt kolinnehåll kan göras starkt, hårt och elastiskt. Passar utmärkt till att bygga bl a båtar av.

Min personliga relation till stål är god, jag gillar stål! :) Just av den enkla anledningen att rederiets skärgårdsbåtars skrov är byggda av detta, ofta magnetiska material.

//Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar



Blogg listad på Bloggtoppen.se