tisdag 31 maj 2011

TABUORD & BARA BRÖST

I anledning av rederiets bröllopstävling har det spekulerats väldigt i vilket yrke man ej får nämna ombord. Skrock är något som roar ofta och skrämmer stundom, om man är enfaldigt nog att tro på´t...

Det finns absolut tabuord som ej får yppas ombord. Så som djävul, häxa, död och drunkna. Kyrka, kniv, ägg, salt och en lång rad djurnamn, t ex. häst, råtta, hund, hare och svin.

Att råttor lämnar ett olycksskepp är välbekant. Fast få vet kanske att om att om man ser en hare eller gris under promenaden mot fartyget gör man klokast i att vända åter och stanna hemma resten av den dagen.


Självfallet gällde detsamma om man möter en X. (x = rätt svar i vår tävling!)  Eller en gammal gumma eller en kvinna av vilken ålder som helst, om hon är barfota.

Förr i tiden var man rädd för alla kvinnor ombord på fartyg, särskilt de unga som p.g.a. sin fruktsamhet. De ansågs besitta magiska krafter. Det västa tänkbara var en visslande kvinna.


Däremot var det lyckosamt att se en naken kvinna, för då skulle en pågående storm bedarra. Av det skälet gjordes fartygets galjonsfigurer lättklädda, ofta med brösten blottatade.

Hmmmm....
bara bröst får mig och längta till Bassholmen och en skön bastu där med nära & kära ♥.

Vet att det fortfarande finns rum/dygn lediga i juli!

//Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar



Blogg listad på Bloggtoppen.se