tisdag 11 oktober 2011

THE BLING THING!

Det har kommit till min kännedom att i storstäder, samlas vänninor om måndagar och dricker champagne och målar naglarna. Är det en del i jämnställdhetskampen, lurar jag på då?

Att mannen varannan vecka, får klä ned sig, i mjukisbrallor och lagtröja, se på fotbollsmåndag, dricka öl och umgås med likasinnade, medans kvinnan får klä upp sig, i klänning och höga klackar, vårda och måla naglarna, dricka bubblande champagne, skvallra med likasinnade den andra veckan.


Det är så härligt med jämnställdhetsdiskutioner. På något vis hamnar fokuset ofta på egentiden. Då människor i moderna relationer, liksom kräver lika mycket egentid att förfoga över. Men använder den sällan allena, utan då den frigörs förbrukas den gärna, ihop med andra ändå. Jämnställdhet för mig handlar mer om lika lön oavsett kön, samma möjlighet till en styrelseplats, chefspost eller arbete utan kvotering.

Intressant är även genusdiskutioner, där vissa tycks tro att män är bättre än kvinnor på allt, eller åt andra hållet, att kvinnor kan allt som män kan. Och visst är det väl så, att vi har samma förutsättningar att lära oss och klara allt, men är dessvärre ej lika fysisk eller psykisk byggnad för att genomföra det.

Hmm...


kanske skulle rederiet göra lite tvärtemot och köra fotbollskvällar för brudar med bira och hejaklacksramsor ombord på m/s Byfjorden jämna veckor. Och ojämna veckor får männen förmån att göra "the bling thing", d v s få pedikyr, smycka tumnageln med en liten diamant och sippa champange ur höga smala glas!

//Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar



Blogg listad på Bloggtoppen.se