onsdag 12 oktober 2011

SEGERYRA & SOCKERVADD


Grattis Sverige, Sveriges fotbollsfans och det svenska fotbollslandslaget till gårdagens seger mot Holland, och en plats i EM 2012!

Jag fascineras över hur god gemenskap och stolthet en publik kan utstråla. Och hur man kan få ett helt publikhav, att klä dig i samma kläder och säkert äta och dricka samma saker där på läktaren.

Lite som att gå på cirkus, där också alla har en förväntan att få uppleva något alldeles ordinärt spektakulärt.
Ser framför mig en cirkuspublik som sitter och smakar i sig en rosa klibbig sockervadd, som stora fluffiga rosa moln. Likt ett böljande hav av välutsprugna rosor.


Dessa underbara rosor får mig och tänka på en skotsk konstnär Charles Rennie Mackintosh, som designat fönster, speglar, bestick, möbler och mycket mycket mer.


Han var en designer och arkitekt, som levde och verkade 1868-1928. I hans hemstad, Glasgow i Scotland finns ett fantastiskt museum att besöka! Glasgow är föresten, den största staden som ligger granne till Uddevallas vänort i Skottland North Ayrshare.

//Linda

P:S: Låt oss hoppas att denna man skapade detta fina rosmönster och sedan gav det i kärleksgåva till sin hustru Magaret MacDonald, då ju rosa rosor på blomsterspråket = 'Jag är förälskad i dig och lovar dig trohet'.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentarBlogg listad på Bloggtoppen.se