torsdag 13 oktober 2011

JORDGUBBAR & CHAMPAGNE

Två månader på dagen kvar till Luciadagen idag och hög tid att tänka julbord för festfixare i div. festkomitéer.

M/S Byfjordens julbord startar den 30 november och kocken och skepparen lovar ett par nya smaksensationer på årets bord.

Vi väntar med spänning på dessa, då de ju överraskat oss förut med oväntade kombinationer som fullkomligt smakar helt fantastiskt.

Jag tänker på Krabbmoussen med jordgubbssås, som återfinns i kokboken "Till Bord Ombord på m/s Byfjorden" på sid. 132.

Jordgubbar är ju vanligtvis ett trevligt tilltugg till champagne och kanske de som heter Berit idag, korkar upp en flaska och firar sin namnsdag?


Jag säger härmed GRATTIS, till alla med namnet Berit eller Birgit. Berit heter m/s Byfjordens gudmor föresten. Berit med efternamnet Carlberg, en vacker och begåvad Uddevallatös,

Berit Carlberg som Hanna Glawari Glada Änkan, 1967
som döpte m/s Byfjorden 1968. Då stod hon på Sveriges scener som skådespelare och det gör hon än idag. Lika vacker nu som då!

//Linda

P.S: Just den sista orden i sista meningen fick mig att tänka på Tomas Ledins 'Lika hopplöst förälskad'.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar



Blogg listad på Bloggtoppen.se