onsdag 21 december 2011

LE ÅT -93


Mittemot gamlaTeliahuset (som jag skrev om i måndags) ligger de välbevarade vackra trävillorna med fastighetsbeteckningarna Margeretelund i kvarteret med just samma namn efter Jöns Kochs fru Margareta som jag tidigare skrivit om. Huset med adressen Lagerbergsgatan 27 inhyste under tidigt 90-tal en pub vid namn Barfoten.Ett mysigt ställe med trubadurunderhållning och ölservering på dess bakgård, när vädret tillät detta. Annars intogs denna dryck i någon av husets alla rum. Ett vattenhål som stod för devisen:

"Kom som du är, gå som du vill"

Det var lite så det var då, typ 1993, då grungen nått Uddevalla och bra musik presenterades var och varannan dag! För vem minns inte dessa fantastiska artister, med ett leende på läpparna?

Nirvana - Smells Like Teen Spirit
Pearl Jam - Indifference
Soul Azym - Runaway Train
Blind melon - No Rain
Clawfingers - Wonderful World
Smashing Pumpkins - Today
Cypress Hill - Insane In The Brain

The Offspring - 06 Dirty MagicKanske dunkar samma musik ur husets högtalare idag, då det numera är en privatbostad, om det har samma musiksmak som jag. För den är ju så härligt och inte ett dugg skrämmande enligt mina redaröron. Skrämmande däremot är det att tiden går så fort, när man inser att det är hela 19 år sedan det var party där på bakgården. Och party stundar det minsann nästa år för de som föddes 1993 för de tar visst studenten i till våren...

//Linda

Vy från Gästhemmet


P.S: Vår, sommar och bara fötter, bra musik och 'kom som du är'- stuket på klädseln,  får mig att tänka på ön Bassholmen och festligheter - känns helt enkelt som en oslagbar kombination!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentarBlogg listad på Bloggtoppen.se