fredag 2 december 2011

UPPFINNINGSRIK HERRE

Idag har Beatrice och Beata namnsdag. Grattis till er! Namnet Beata får mig och minnas min tecknade favoritserie som barn: Doktor Snuggles.


Dessa fantastiska fantasifulla äventyr med den underbara idérika herren, som kom på en massa finurliga uppfinningar i sin levande arbetsbod, Trickeli-trick ihop med alla sina goa' vänner, Grävlis, Ank-Pelle, Norpan, Tick-tack, Sirapsträdet m.f.

Alla karaktärer bar starka personliga egenskaper och drömmar. Jag minns Sirapsträdet dröm om att kunna flyga, och lyckan han fick känna när Doktor Snuggles gav honom ett par vingar och de tillsammans besökte Regnbågslandet och träffade Kosmoskatten, Puckly, den fläckiga kamelen, Drömfåren vars uppgift var att få alla barn på jorden att somna.

Andra bra uppfinningar herr Snuggles kom på, som man ju verkligen skulle kunna tänkt sig att äga, var Leta-rätt-på-allt-maskinen och Matilda Järndotter, den där roboten som han av omtanke byggde till sin hushållerska Beata.

En egen hushållerska finns det få förunnat att ha, dock finns det fler och fler som köper hushållstjänster av företag som ex. Selmi städservice från Uddevalla. Läste på Facebook, att de tipsa om storstädning i julklapp, och det låter ju nästan som en egen Matilda Järndotter.

//LindaInga kommentarer:

Skicka en kommentarBlogg listad på Bloggtoppen.se