torsdag 26 januari 2012

GILLRA KÄRLEKSFÄLLA

Har idag bokat en familjeträff på Bassholmen i sommar, efter att ha rett ut en misstolkning av hur och när man kan hyra in sig på Gästhemmet på ön. Kvinnan hade hört att vi ej hyrde ut till privatpersoner längre och tyckte detta var under all kritik. Jag förtäljde att detta var ett missförstånd, då vi gladerligen hyr ut till vem som helst. Det enda kravet är att man hyr hela huset och sedan kan man nyttja bara en säng om man så vill, men har har tillgång till samtliga trettioåtta sängplatser, plus ett kök, en bastu och egen båt om så önskas. Hagar med betande får och ängar att duka upp sin pick-nick korg får man på köpet!



Tänk att många missförstånd som saknar grund och kunskap - och därav blir det ofta mycket väsen för ingenting! Just "Mycket väsen för ingenting" är en av mina favoritfilmer efter William Shakespears pjäs Much Ado About Nothing som är en teaterpjäs, uppförd redan 1598. Pjäsen är en rapp komedi, vars kvalitet ligger i kvicka repliker snarare än i intellektuell substans.

Berättelsen utspelar sig kring de två unga älskade Hero och Claudio. De har fått tillåtelse att gifta sig med varandra. Claudios bästa vän Benedikt, är väldigt kär i den sköna, men giftiga, Beatrice, men vågar inte erkänna detta. Beatrice är i exakt samma situation. Dessa två duellerar med pikar, fräckheter och förolämpningar. Och devisen "Kärlek börjar med bråk...." passar sannerligen bra in här. Don Pedro av Aragonien med flera bestämmer sig dock för att gillra en liten "kärleksfälla" för de två. Allt detta händer medan den onde Don Juan, Don Pedros halvbror, konspirerar för att bryta upp de unga trolovade genom att anklaga den sköna Hero för otrohet. Till slut ordnar allt upp sig och det visar sig ha varit "mycket väsen för ingenting".

Har man inte sett denna härliga film kan jag varmt rekommendera den en kall vinterdag, om man vill ha en dos med sol, lust, äventyr och romantik!

//Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar



Blogg listad på Bloggtoppen.se