tisdag 24 januari 2012

HETA MÖTEN

Kom just från ett vintrigt Bassholmen, där vi tittat på möjligheterna att inför säsongen få en ny bastubyggnad nere på gästbryggan. Det bara är, något speciellt med möten i en ångande varm bastu.

Det kanske har med värmen att göra? Att vi blir lite mer öppna och vänligt inställda mot varandra? Så som jag upplevt attityder hos människor i många länder med ett varmare klimat året om.

Kanske är det ren inbillning att fallet är så och likaså att samtalen, som uppstår där i hettan, känns lättare att få till, på något vis. Som om orden blir fler och mer påklädda i sina meningar, ju färre kläder man bär på kroppen, på något underligt sätt....




Ibland kan man få höra riktiga bekännelser om orättvisor, olycksaligheter sittande där på bastulavarna. Och stundom bubblar en och annan hemlighet ut. Som om den heta bastuvärmen får vissa kalla hjärtan att koka över, och behovet av tömning startar intensivt.


Då kan det vara bra att som åhörare kunna bryta av och säga:

- Låt oss ta ett svalkande dopp i böljan den blå!

Just så här års finns det få blöta upplevelser som kan slå den tillfredställande känslan som infinner sig när man efter badet står på bryggan, endast iklädd badtofflor o morgonrock och ler ett fett leende av lycka efter ett salt havsbad!



Så jag frågar mig stilla - varför flyga till ekvatorns breddgrader så här års, när man kan besöka Bassholmen i Bohuslän i Sverige?

//Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar



Blogg listad på Bloggtoppen.se