lördag 3 mars 2012

MAKTJAKT

Funderar på det där med jakt, även idag. Ja nu kanske många trodde yacht eftersom jag är redare, men nej jag tänkte fortfarande på den fysiska jakten.


Lady Moura, en 344-fots mega-yacht som ägs av miljardären Nasser Al-Rashid.
Det finns en pool med skjutbart tak, en 75-fots matbord skapad av Viscount Linley
och en helikopter. Samt en mini- badort som glider ut på ena sidan av båten, med sand,
solstolar och palmer.

Och då varför vissa djur skjuts p g a sin attraktiva, vackra päls eller för att konservera en del av djuret som en trofé och inte alls skjuts i syftet att ätas upp. Som väl var ursprungsidén när primitiva människan började jaga föda till sin familj, med spjut, blåsrör och pilbåge.
Troféjakten är dock inte helt och hållen kopplad till att lägga ned sitt byte via eldvapen, jakten på att erövra det vackra, det största, det bästa eller få bli först med att få äga något, pågår runt omkring oss hela tiden.

Detta är dock ett fenomen som inte bara vi människor besitter, utan det händer i naturen också. Just så här års kan man höra fågelhannarna tävla om vem som sjunger högst och vackrast för att locka till sig honorna. Katthonorna åmar och jamar för att få tilldragit sig den starkaste hannen och se honom tävla om henne i en ordentlig kattfajt.

En slags maktjakt, där den som är mest uthållig vinner eller den som besitter störst list eller styrka lyckas få trofén. Samma fenomen som i sporttävlingar och i vissa kärleksrelationer. Fast gällande den sanna kärleken, så är ju den en makt i sig som ej kan styras helt över, men dock hjälpas på traven ibland.

"Kärlek är en makt, inte en vilja. Faller lika lätt på en lort som på en lilja"



//Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar



Blogg listad på Bloggtoppen.se