torsdag 27 september 2012

ELIMINERAD RISK

Gammalt skrock är något som följer med bröllopsplaneringen och alla har väl någon gång hört uttrycket:

"Något gammalt, något nytt, något lånat, något blått".

Det gamla för att påminna om det som varit, något nytt som symbol för det nya hon kliver in i, något lånat för att behålla vänner och något blått som symbol för hoppet.

På engelska lyder ordspråket; "Something old, something new, something borrowed, something blue and a sixpence in your shoe".


Pengen ska helst vara från brudens födelseår. Lyckligtvis har riset eller konfettin som kastas på kyrktrappan samma betydelse. Det är nog alla skrockfulla brudar tacksamma för, för vem vill egentligen ha en hård peng i skon.

Det finns även en del skrock kring vigselringarna, så som att den som provar någon annans vigselring blir aldrig gift och glömmer brudgummen ringen blir det ett stormigt äktenskap. Skulle händelsevis ringarna vara för trånga, betyder att det blir "trångt" i äktenskapet. Är ringarna däremot för stora förebådar det att förbindelsen snart kommer upplösas. 



Låter som en justerbar ring med en gnistrande vacker snökristall, är modellen för att eliminera riskerna. På tal på snö, så sägs snöfall på brudens slöja sägs betyda rikedom. Ännu en anledningen att välja ett vinterbröllop!



Vid ett vinterbröllop ombord på m/s Byfjorden skulle vi kunna duka borden i salongen med söta små stjärnor, spela stämningfull musik om kärlek och servera en gudomligt god fiskmiddag tillagad av kocken Fredrik Sjöström.

//Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar



Blogg listad på Bloggtoppen.se