måndag 19 november 2012

GULDBITAR I VARDAGEN


Hör upp alla popcornälskare. Popcorn är nyttigare än både grönsaker och frukt och klassas som rena guldsnackset. En professor vid univerisitet i Scranton säger så här: " It´s nutritional gold nuggets".

Allt Om Mats hemsida kan man läsa följande:


"Popcorn innehåller mer hälsosamma antioxidanter, så kallade polyfenoler, än vad grönsaker och frukt gör och är det enda snackset som består av 100 procent obearbetat fullkorn. Skalet runt, det som sätter sig emellan tänderna, är koncentrerat fullkorn. En portion popcorn ger mer än 70 procent av det dagliga intaget av fullkorn och då genomsnittspersonen får i sig endast hälften av vad som behövs kan popcorn fylla denna lucka på ett väldigt trevligt sätt.

Att popcorn är så pass nyttigt förutsätter dock att man tillagar popcornen på rätt sätt. Slopa mickrovågsugnen och tillaga istället i en kastrull med lite rapsolja. Mickropopcorn består i regel av 43 procent fett jämfört med 28 procent fett om man tillagar popcornen själv. Så var försiktig med mängden salt, smör och olja då dessa kan förvandla guldsnackset till en fett- och kaloribomb."

Vill man ändå lyxa till en grå måndag som denna, med snacks i soffan, kan jag härmed fresta med ett smarrigt popcorn recept:

1 påse micropopcorn med saltsmak (100 g)
1,5 dl parmesanost, finriven
1 dl dill, finhackad

Tillagas så här: 1. Mikra popcornen enligt anvisning på förpackningen. 2. Häll dem direkt i en skål och strö över osten. Täck genast med plastfolie och låt dem stå  ca 1 minut. 3. Ta bort plasten och tillsätt dillen. Blanda runt och servera. Vips, så är vardagsmyset är klart!

Inte omöjligt alls att man landar i soffan med en sådan skål ikväll ihop med datorn, surfandes runt på resesajter om stränder i fjärran länder.


Så som denna "popcornbeströdda", nej snäckskal var det visst, i Perth i Australien. Ser sannerligen ut som ett ställe jag kan tänka mig att besöka.
//Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar



Blogg listad på Bloggtoppen.se