tisdag 12 februari 2013

NÅGOT UTÖVER DET VANLIGA


12 februari och idag är det semledagen och internationella pannkaksdagen så heter man Evelina blir man med stor säkerhet firad sött. Namnet Evelina kan vara en diminutiv form av Eva och betyder därför "det lilla livet", men det kan också härstamma från det keltiska Aibhlin, som betyder "vänlig".
Angenäma betydelser på ett namn, säkert hade hon den där taturerade Evelina som Peter Le Marc promenerade med mellan Lyckorna och Ljung en sommar dessa och fler där till. För lyriken antyder att hon var/blev något/någon utöver det vanliga för denna mannen.

"Hej, Evelina

Har du kvar din röda ros på ditt vänstra skulderblad?
Väntar du ännu
Precis som jag

Du var den vackraste kvinna som gått i regn utan skor
Mellan Lyckorna och Ljung
Gud, vad vi skrattade och svor
Du brukade kalla mej din prins
Fast du visste väl att jag bara var en servitris son..."Tänk vilken bra marknadsföring Ljungskile med omnejd fick de året denna spelades flitigt på radion. Den gamla "socknen" Ljung är väl idag mest känd för sin fina kyrka vid vattnet.

Många brudpar har gift sig i den och sedan tagit m/s Gustafsberg II till Gustafsberg för att fira bröllopsfest.

Trevligt arrangemang må jag säga!


Vissa förknippar kanske Ljungs kyrka med det spännande projektet "Nutida pilgrimer" som Svenska Kyrkan i Ljungskile varit med att arbeta fram.


Ordet pilgrim får mig att tänka på pilgrimsmusslor. Mmmmm, det hade ju inte varit helt tokigt denna onsdag med en god örtsoppa med en grillad mussla till middag och till efterrätt en god semla från Einars Konditori, så här på semledagen.

Inte helt omöjligt att det blir så idag.

//Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentarBlogg listad på Bloggtoppen.se