onsdag 27 februari 2013

VAKANT LOKAL

Rederikontoret hittar man idag i det gamla badhuset i Södra Hamnen i Uddevalla, sedan många år tillbaka. Man flyttade in här samtidigt som Turistbyrån 2007, som har sin besökslokal i det fina rummet där bassängen fanns tidigare.

Då såg det ut så här:Här kan du läsa mer om husets historia i ett gammalt blogginlägg.

Idag ser det ut så här:Det är med stor sorg jag för en dryg månad fick kännedom om att Turistbyrån skall läggas ner till hösten och dess verksamhet skall flytta ut från huset.

Då rederikontoret har hyrt ut dessa lokaler till Turistbyrån, har mitt redararbete i dagarna, ändrats något från att hyra ut fartyg till att bli fastighetsförvaltare eller i alla fall lokaluthyrare som jagar nya hyresgäster till fantastiska lokaler mitt i centrum.

Med min livliga fantasi kan jag se huset fyllas med annan publik verksamhet, såsom någon slags barnverksamhet, typ Öppna Förskolan på dagarna, inte minst med tanke på den fantastiskt fina lekplatsen i parken, fritidsverksamhet på eftermiddagen och kanske någon föreningsverksamhet om kvällarna. Och så ett fik med smarriga våfflor, likt de på Bassholmen.

Eller så får det förbli ett företagshus som det ju redan är idag, här sitter förutom vi på Skärgårdsbåtarna, företagen Mejram Reklam, Intred redovisningstjänst, RichardsdotterCallermo Arkitekter, Svensk Handel, JS Vinimport, Uddevalla Näringsliv, Promarina.

Kanske den stora samlingssalen får bli ett nytt mötesrum för maritima möten, för både oss som sitter här och andra företag i stan och kommunens tjänstermän så de kommer ut från stadshuset, då och då.

Det är väl allmänt känt att ombyte förnöjer? Nya platser skapar nya tankar..Det finns ju vetenskapliga bevis att kreativiteten ökar om man medvetet ändrar på invanda beteenden, testa själv och byt hand när du borstar tänderna till kvällen och vips vem vet så kanske du finner en lösning på något som du upplever som ett problem under natten.

Ja jag vet inte säkert om det nu är på detta viset, men visst kan det vara väl värt att prova? Passa på att lyssna på den här innan du somnar!

//Linda
Inga kommentarer:

Skicka en kommentarBlogg listad på Bloggtoppen.se