torsdag 28 februari 2013

TÅLAMODSPRÖVANDE

Kreativiteten kom liksom inte direkt som ett slag på käften trots tandborstning med "fel" hand, men det handlar väl om att ha tålamod kan jag tro. Det tar väl sin lilla tid för hjärnan att tänka om och skapa nya lite bättre tankar eller iallafall annorlunda mot de man hade innan.


Tålamod är något man som mor behöver stundom, ja eller faktum är att man behöver det som arbetstagare, chef, vän, fru, barn, granne, medmänniska och världsmedborgare rätt ofta faktiskt.

I dagens högteknologiska samhälle har vi rätt dåligt med tålamod när det gäller att få svar på våra frågor, vi ringer, smsar, mailar och förväntar oss svar inom en väldigt kort tid, och känner oss ofta dåligt bemötta om vi ej får uppmärksamhet av den vi frågat något inom någon timma bara.

Tänk förr innan smartphones och datorer fanns, då skicka man ett handskrivet brev och fick förhoppningsvis svar inom en vecka. Även idag kan vissa svar dröja och komma på posten, tänker främst på svar på provsvar gällande olika sjukdomar, skatteavdrag man testat göra och hur mycket man får i pension...

Dessa tre företeelser kan ju vara både obehagliga att få ta del av eller fantastiskt glädjande. Ett spänningsmoment liksom, att få sprätta upp kuvertet och dra ut pappret som ligger i det och läsa vad som står där...lite som att skrapa en trisslott.

På tal väntan och förändring kommer här en go´ låt med John Mayer.

Jobbar nu vidare med mitt tålamod, puh!

//Linda



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar



Blogg listad på Bloggtoppen.se