onsdag 13 mars 2013

SINNE FÖR GODA AFFÄRER

Goda affärer krävs ju att man gjort för att kunna göra vissa val i livet, ex. vilken champagne man har råd att välja att dricka.

Att göra det där medvetna valet som "Gula änkan" gjorde orsakades nog av mod eller kanske ren överlevnadsinstinkt eller ett stort sinne för goda affärer.




Förutom champagnehuset Veuve Clicquot (grundat 1772) som nämndes i fredags finns det ju fler gamla och kända så som:

Några andra kända champagnehus följer här:

  • Bollinger grundat 1829
  • Lanson grundat 1760
  • Moët & Chandon grundat 1743
  • Pol Roger grundat 1849
  • Pommery grundat 1858
  • Ruinart grundat 1729, världens äldsta renodlade champagnehus
  • Taittinger grundat 1734

Det äldsta grundades  alltså 1729, och det var exakt amma år som lät man här i Uddevalla, lät stadsläkaren Jacob Boëthius, ta prover på Baggetofta hälsokälla (numera Gustafsberg) för att få veta att vattnet i denna var rikt hälsobringande!





Och mycket glädjande visade det sig vara det. Vilket ledde till att denna plats blev ett resmål som societeten besökte för att må bättre. Man kan påstå att de gjorde ett medvetet val att förbättra sin hälsa.

Vill man idag till en rimlig summa också besöka Gustafsberg och ta hand om sin kropp å själ kan jag rekommendera att anmäla sig till Strandjoggen 6 juni i år.

Gratis skärgårdsbåt åker man tillbaka till Uddevalla efter målgång. Kanske vi ska ha lite kyld champagne i lasten den dagen för de som vill göra ett medvetet val denna dagen eller fira något eller någon!

//Linda

P.S: Jag som redare kommer definitivt att finna någon anledning att fira denna dagen, som ju också är Skärgårdsbåtarnas Dag här på Västkusten, Bohuslän. D v s gratis båtturer hela dagen och överraskning till de 100 första barnen som reser med vuxet sällskap!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar



Blogg listad på Bloggtoppen.se