torsdag 25 april 2013

FÖRVIRRADE FOLK

Stundom dyker det upp en massa klokord och/eller gamla visdomord i både skrift och tal. Skrivna ord och uppmaningar ses allt som ofta på toaletter har jag noterat. Så som: "Fånga Dagen".

Gällande de sagda orden händer det ibland när man sitter i kafferummet, att någon slänger ur sig en traditionell liten orddänga: så som:
"Allt har sin tid" eller ja, ja "Det som inte dödar härdar".

Funderar på om dessa skapats för att upplysa om livets möjligheter eller ge tröst eller om de är en slags utfyllnad när man inte längre har något att prata om, så kan man dra till med ett litet visdomsord.

Eller är det ett dolt budskap som ligger och ruvar i dem, personen som säger dem vill egentligen berätta något helt annat. Allt har sin tid skulle kunna betyda, nu har vi väl fikat tillräckligt länge? Det som inte dödar härdar kunde betyda bit ihop det är snart semester?Hmm...nä inte vet jag. Fast det jag vet är att jag faktiskt gillar de där klokorden många gånger och köpte mig en liten skylt häromdagen med budskapet: SMILE, it confuses people.

(Just de orden var namnet på  Sandi Thom:s album med den goa låten "I Wish I Was A Punkrocker With Flowers In My Hair")
Och visst är det ju så, att ett leende kan få folk förvirrade, de blir lite osäkra om de gjort något galet eller om de ser roliga ut eller än mer sagt något lustigt. Men det smittar oftast av sig, så av dessa funderingar drar jag den enkla slutsatsen:

"Le mot världen och den ska le mot dig"

Eller som en sann vän av havet, som jag ju är, hellre hade valt att säga och då på latin:

"Navigare Nesesse Est"Och har du ingen egen båt? Ta vår! Skärgårdsbåtarna startar sin trafik 18 maj och med det kan man ju inte låta bli att avsluta med en liten klyscha till:

"Den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge....."

1 kommentar:

  1. Visst får det bli någon tur i sommar med "båtarna" Kanske inte redan den 18:e men vid sommarsäsongen tycker jag det är kul att besöka lite olika badplatser och då passar båtarna bra. Ha en bra helg!

    SvaraRaderaBlogg listad på Bloggtoppen.se