fredag 20 september 2013

STARKT HOTAD


Med risk att snöa in fullständigt på ensamhetstemat, känner att jag bara måste delge er detta. Nu gäller det Tigrarna ! Den är starkt hotad att dö ut.


Människan är på god väg att utrota dessa varelser genom främst jakt. Tigrar är av sin natur skygga enstöringar, men även om de lever ensamma det måste ju absolut finnas mer än en ENSAM liten vacker tiger för att arten skall föröka sig.


Nä jag säger bara: fy farao för rovjakt! Hur kan man bli så girig och egoistisk att man tycker det är ok att fälla ett utrotningshotat djur. Och hur i hela fridens namn, kan en kvinna eller man frivilligt klä sig i en tigerpäls?Säkert en statussymbol sedd med en maktgalen människas ögon, men en ledsam syn i en världsmedborgares ögon, som önskar att barnbarn och barnbarnsbarn också ska få se vilda tigrar. 

Idag finns det endast ca 3 200 vilda tigrar i världen. WWF jobbar med att öka stammen till det dubbla år 2022, genom fadderverksamhet bl a.

Vill man se tigrar på nära håll, finns det ett par underbart vackra av denna art på Nordens Ark.

Vill passa på att önska trevlig helg med en gammal klassiker, Eye Of The Tiger och tacka er alla som läste mitt inlägg igår, blir glad när jag kommer över 200 läsare en dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentarBlogg listad på Bloggtoppen.se