tisdag 29 oktober 2013

SNUVAD PÅ KONFEKTEN


Skärgårdsbåtarna i Uddevalla

Som redare är jag glad att stormen, som från början hette St Jude (Judas) och som fram på eftermiddagen när den drog in över södra Sverige bytte namn till Simone,

just bara lät bli att komma på besök hit till Södra Hamnen i Uddevalla där skärgårdsbåtarna fortfarande ligger stormförtöjda och väntar.
Många kände sig lurade av metrologerna som förutspådde storm, liksom snuvade på konfekten och nu storm är som ett smaskigt, sött äventyr?

Hur som helst så är det kanske så att det händer för lite spännande saker i våra liv. De flesta nöjer sig med att bli matade med en och annan rysare på tv och nån landskamp i fotboll då och då för att få håret i nacken att göra sig märkbart.

Foto: Horisontkajak.se

Andra söker äventyr i havskajakpaddling i bitande nordanvind i det gråväderssensuella Bohuslän. Som har de bästa vattnen i världen, enligt Upplevelsebolaget.

Vissa roas av att sporta på en cykel i skogen och hålla balansen och tävla i trial, som Uddevallagrabben Marcus Eliasson.Några flyr in i spelets värld tv/data/mobil-spel finns för ju för alla åldrar. Trav, tips och div skraplotter kan också locka de mest spellystna.


Aruba

Och så finns de ju den stora massan, som i sin fantasi ger sig ut på äventyr.

Kanske drömmer om upplevelser ihop med djur och människor de aldrig kommer träffa, på platser de aldrig kommer besöka eller så kommer de det?

Vem vet?

Vissa äventyr kanske bara ska förbli drömmar, och för visst är det väl så, att det är på väg till målet som så mycket underbart händer och upptäcks, både i verkligheten och i fantasin.

Ungefär som Nalle Puh sagt om honung:

"Fastän det är väldigt gott att äta honung, så finns det ett ögonblick alldeles innan man börjar äta den som nästan är ännu bättre".
Inga kommentarer:

Skicka en kommentarBlogg listad på Bloggtoppen.se