fredag 20 december 2013

ATT KUNNA FÖRSTÅ VAD MAN VILL

Från en konstart igår, tomteskulptering, till en annan idag: måleri. Duktiga konstnärer i Bohuslän finns det gott om kan man se på Bohusläns Museum just nu. Bohussalongen ställer ut verk av konstnärer från Bohuslän fram till 9 januari 2014. Här kan bl a beskådas konst av Ljungskilebon, Anders Sköld, som förövrigt har vernissage 25 januari på Liljevalch i Stockholm.



Många av hans tavlor får en att längta till sommaren, som den här vid strandkanten vid Lyckorna?



Att både måla å skriva kan ju ibland vara rena terapin för själen. Och i Kina finns det ett talesätt som lyder:

"När man haft riktigt bråttom måste man stanna upp och vänta på sin själ”


Eller om det kanske har blivit en felskrivning där, skulle stå sig själv!?! Eller är det samma sak själen och jaget?

För visst är det väl så att om man inte är i fas med sin:
vilja att göra något, förmåga att kunna förstå vad man vill och insikt i att man måste gilla hur man är, hur man ser ut och hur man agerar mot andra för att förstå vem man är och vad som får en att må bra.
Fast det är lätt att rusa iväg till någon annan eller något annat, fly från sig själv via missbruk av mat, dryck, träning, arbete, tv, resor etc, utan att inse att jaget är det viktigaste vi har!


Äsch, nog om det nu och vill man händelsevis läsa mer om harmoni kan man kika in på Harmonise blogg.

Nå´t annat ruskigt viktigt så här års är att inte glömma släcka ljusen, när man rusar runt och letar efter sin själ och julklappar...
Nä,  för att komma i julstämning kommer här: nu tändas tusenjuleljus och ett recept från kokboken "Till bord ombord på M/S Byfjorden":
Ingefärspäron (som med fördel kan kokas idag och bjudas på julafton), lycka till!


4 port

4 päron
4 dl socker
2-4 cm färsk ingefära
4 kanelstänger
½ vaniljstång
1 tsk vaniljsocker



Gör så här:
Blanda socker i ca ½ liter vatten, koka upp.
Skala päronen, spara kvisten.
Skala och dela ingefäran. Låt päronen, ingefäran och kanelstängerna sjuda försiktigt i sockerlagen tills päronen är mjuka.
Låt kallna i lagen och servera som dessert på julafton ihop med vispad grädde!
Mums!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar



Blogg listad på Bloggtoppen.se