onsdag 11 december 2013

REN OCH SKÄR ILSKA

11 december och den lilla jul och vinterstämning, med ett vitt fint lager med snö, som infunnit sig här på västkusten, regnade helt sonika bort i natt. Idag visar termometern på sex grader varmt och kikar man på resten av veckan ser det ut att bli skurar och ihållande plusgrader.



Måste erkänna att det vädret knaprar på mysfaktorn gällande lördagens fackeltåg på Strandpromenaden. Fast för skärgårdsbåtarnas del så ställer det inte till med så mycket elände utan snarare att vi lätt kan komma in till Gustafsberg och hämta frusna resenärer som vill komma tillbaka till stan och värma sig med lite glögg ombord kanske?





Undra vad man skulle tala om, om vi inte hade detta skiftande väder och årstider i Sverige?! Kanske vad vi ätit eller ska äta eller hur vi mår? Nä, inte det sistnämnda, det håller vi oss för oss själva...inte ska man väl belasta sin omvärld med allt för mycket positiva vibbar eller än mindre ledsamma tankar eller ren och skär ilska.

Nä, igen, vi talar mer om var vi vill resa eller ska åka på semester. Det skapar alltid någon slags nyfikenhet eller stundom avundsjuka eller kanske mer beundran. Givetvis lite beroende på valt resmål och längd på resan.



Jag hade lätt kunnat tänkt mig att packa en liten ryggsäck och flytt till en varm sandstrand ett par månader, legat där i en hängmatta och bloggat om färgglada fiskar och hur varmt det är i vattnet och hur mycket eller lite jag längta´ hem...

Hmm...det är lite märkligt det där med längtan bort från vardagen, att inte vilja laga mat, eller tvätta eller ta ansvar typ. För visst är väl en resa ofta en flykt från det verkliga livet vi lever?




Ja, inte blir jag klokare på att fundera mer på detta utan nu får här jobbas, fast först ett stort GRATTIS till alla med namnet Daniel.

Här kommer en sång av Elton John från 1973, med just den titeln som passande nog handlar om att åka bort!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar



Blogg listad på Bloggtoppen.se