Idag har Malkom och Morgan namnsdag och jag vill passa på att säga GRATTIS till alla som heter det.
Namn brukar ju ge enassociationer till någon person man känner, eller kändis som bär namnet eller rollfigur i en bok etc.
Jag tänkte med ens på Mållgan, Alfons Åbergs låtsaskompis när jag läste namnsdagsfirarna idag.
Praktiskt på något vis, att ha en låtsas kompis som man kan skylla vissa händelser på som man ej vill stå för själv.
Någon att hitta på bus med, som man kan lita på till 100 %, som kan bevara hemlisar och som alltid finns där vid ens sida vad som än händer eller vad man än säger eller för den delen även hur man än mår.
Sådan vänskap kanske man bara kan finna hos en låtsas vän, i en låtsas värld? Kan kanske liknas med att vara troende, ha sin gud med sig vid sin sida mest hela tiden och finna styrka i denna?
Vissa skulle nog diagnosera fenomenet; att se låtsas vänner och världar som schizofreni, alternativt att ha intagit någon form av hallucinogen substans. Kanske muskotnöt?
Läste att den kan ha en sådan inverkan på kroppen/hjärnan vid en överdosering.
Fast måttlighet av allt är bäst! Här kommer ett smaskigt recept innehållande muskotnöt som absolut kan avnjutas ihop med något gott att dricka en fredag kväll.
Bladspenatpaj med chiliräkor
Chiliräkor:
1 st
300 gram
2 msk
Pajdeg:
2 dl
1 dl
0,5 tsk
150 gram
2 msk
salt och peppar
1 krm muskot, riven
4 st ägg
2 dl crème fraiche
200 gram hårdost
Tillagning
6 portioner
1. Börja med att dela och kärna ur chilin. Hacka den fint och blanda med räkor, olivolja och lite salt och peppar. Låt stå och dra. Montera kniven i matberedartillsatsen på din köksmaskin och lägg i mjöl och smör skuret i bitar. Tillsätt salt och kör några sekunder så att det blir smuligt. Tillsätt det kalla vattnet och kör tills degen nätt och jämt gått ihop.
2. Lägg degen i en plastpåse i kylskåpet och låt den ligga i minst 30 minuter.
3. Sätt ugnen på 200°. Smöra en hög pajform, gärna med löstagbar botten. Kavla ut degen och klä 6 portionsformar eller en mindre pajform. Förgrädda formarna i 10 minuter.
4. Hacka löken fint. Tina bladspenaten om du använder fryst och krama ur den. Fräs bladspenaten och lök i smör, krydda med salt, peppar och nyriven muskot. Vispa ihop ägg och crème fraiche. Montera den vändbara rivskivan med den grova sidan på din köksmaskin. Riv osten och blanda med bladspenaten.
Foto: Systembolaget
5. Fyll pajen. Grädda pajen färdig i ca 35 minuter eller till dess fyllningen stannat.
6. Garnera den färdiggräddade pajen med chiliräkor och servera med en sallad.
Om man händelsevis inte smaskat i sig dom medans pajen gräddas...lätt hänt om de ser ut så här.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar