måndag 31 mars 2014

VEM VÄNDER VINDARNA...

Idag morse, lämnade m/s Byfjorden kajen för att besöka varvet i Lysekil och få botten målad och inspekterad. Härligt är det att få veta att hon blir fin och i ordning till säsongsturen som vi har redan nästa vecka på måndag med ett glatt företagsgäng, som förstått att skärgårdsbåt kan man åka vilken tid på året som helst.

 
Och så här års kan man bjudas spektakulära stjärnhimlar här i Bohuslän, så som denna, som Peter Ljunggren har fångat.

På tal på stjärnor så sägs dagens namn: kvinnonamnet Ester (Esther) vara av persiskt ursprung och betyda just; stjärna. I Bibeln har Ester, den föräldralösa flickan som blev drottning, en egen bok. Enligt sajten www.gravid.se kommer namnet av den babyloniska kärleksgudinnan Ishtar.

På tal på ursprung, så spelar ursprunget ingen som helst roll faktiskt, speciellt inte när det gäller kärlek i alla fall. För den sanna varianten av kärlek har ej förmågan att se ursprung eller några som helst hinder för att blomstra ut. Och visst måste det ju varit en mycket förälskad människa som sagt så här:

"Om en stjärna skulle tändas varje gång jag tänker på dig,
skulle natten vara ljusare än dagen"

En annan människa som också dikterat om stjärnor är ju Eva Dahlgren och om hon var förälskad eller ej när låten "Vem tänder stjärnorna" må vara osagt. Hur som helst är det mycket vacker låt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar



Blogg listad på Bloggtoppen.se