tisdag 8 april 2014

SPARA 600 KRONOR


Om du tänker efter är ditt hem fullt med prylar som drar ström dygnet runt – helt i onödan. Dina prylar i hemmet fortsätter att dra el även när du inte använder dem. Stänger du av din tv med fjärrkontrollen fortsätter den att dra ström i standby-läge.
  
Foto: Jonas Wireby

Enligt Energimyndigheten kan 30-40 procent av all den energi som apparater användet under en livstid vara standby-el. Totalt kan upp till 10 procent av din hushållsel handla om standby-läge.

D v s att om du har en totalförbrukning på 5 000 kWh per år handlar det om omkring 600 kronor per år. Testar har även visat att en del typ av digitalboxar drar lika mycket energi i standby-läge som när de är på.

Så dagens tips använd on/off-knappen på dina apparater!

600 kr kan man ha mycket roligare för, åka på en skaldjurskryssning med m/s Byfjorden, hyra sig en kajak på Bassholmen och paddla runt i Nordströmmarna eller köpa sig ett fint halsband.


  

Detta vackra smycke är designat av Amanda Egilson och föreställer en liggande åtta, som är en symbol för evighet och oändlighet. Här kan man få sina vackraste ord eller käraste namn på en åtta i äkta silver, där varje bokstav är inhamrad för hand.

Mycket själ och mycket hjärta. ♥ Det är det även i denna gamla godingen av Thåström: Fan fan fan det skulle va´du....
Inga kommentarer:

Skicka en kommentarBlogg listad på Bloggtoppen.se